Het Salet heeft banden met vele andere re-enactmentverenigingen in binnen- en buitenland, alsmede met tal van musea en historisch georiënteerde organisaties en personen. Hieronder treft u links aan naar sites die voor u interessant kunnen zijn.

Napoleontische Associatie der Nederlanden
In 1995 vond de herbeleving van de Slag bij Waterloo plaats. Een aantal verenigingen uit Nederland heeft hieraan deelgenomen en heeft tijdens het evenement met elkaar samengewerkt. Op deze manier konden de verenigingen elkaar versterken en de activiteiten beter op elkaar afstemmen. Na de goede samenwerking werd besloten om de Napoleontische Associatie der Nederlanden (NAN) op te richten. De NAN heeft ten doel het bevorderen van kennis omtrent de Napoleontische geschiedenis. Ook Het Salet is lid van de NAN.

Prins en Patriot
Een persoonlijk langdurig onderzoeksproject van Raymond Uppelschoten van naar de Nederlandse geschiedenis tussen 1780 en 1795.

GeschiedenisLeeft
geeft vorm aan levende geschiedenis op scholen, musea en educatieve instellingen. Peter de Haas van Geschiedenis Leeft doet dit met eigen kostuums, rekwisieten, lesmateriaal en verhalen.

Werkgroep 18e eeuw
Een zeer interessante site over de 18e eeuw, met o.a. veel biografieën van beroemde en minder beroemde personen.

"Peasant" and Other Regional Traditional Dress
Patronen en afbeeldingen van jurken in de 19e eeuw

Regency Illustrations
Mode in de Napoleontische periode

Inlijving Nederland bij het Franse keizerrijk
Nederland bleef passief onder de bezetting van de Franse legers van Napoleon. Volgens promovendus Johan Joor is dit een mythe. Hij ontdekte dat er redelijk veel sociale onrust was in de tijd dat Nederland tussen 1806 en 1813 deel uitmaakte van het Franse keizerrijk. Er werd geprotesteerd tegen gedwongen dienstplicht in het Franse leger, tegen belastingen en tegen de scherpe controle van Franse douaniers op de handel met Engeland, het Continentale Stelsel. Interview van Paul van der Gaag.
Boek: De adelaar en het lam. Onrust, opruiing en de onwilligheid in Nederland ten tijde van het Koninkrijk Holland en de inlijving bij het Franse Keizerrijk (1806-1813), door: Johan Joor.

Dutch Quilts

Een webshop met quiltstoffen, Dutch Heritage Fabrics, cursussen en nog veel meer.

Copyright © 2014. Het Salet. All Rights Reserved.