24 uur met Willem in Nationaal Archief

2016 NA willem-slide-home

 

 

 

 

 

 

Op zondagmorgen 1 mei zijn we met een aantal leden van onze vereniging op bezoek geweest bij het Nationaal Archief in 's Gravenhage voor de tentoonstelling 24 uur met WILLEM.

Na een ontvangst met een kopje koffie met koek, gingen we met de heer Joos Fassaert, onze gids, mee naar een bepaald gedeelte van het depot wat betrekking heeft op Willem I. Nou dat was werkelijk imposant. De majesteit was waarlijk een workaholic. Zelfs op Kerstdag was de goede man nog in de weer met staatszaken. Joost had een doos klaar staan, propvlo met stukken van de hand van de Koning, en dat was nog maar van drie dagen. Op zo'n moment realiseer je je als historisch geïnteresseerde, hoe dicht je dan bij de Koning der Nederlanden komt. Een waarachtig gevoel.

Terug uit het depot bezochten we de imposante tentoonstelling over Willem I en de mensen met wie hij van doen had tijdens zijn regeringsperiode. Joost legde uit hoe hij zich bemoeide met allerhande zaken als weg- en waterbouw, de economie en handel en welzijn van de minder bedeelden. Veel staatsstukken, schlderijen, prenten en persoonlijke stukken zijn er te zien. Een must voor historisch geïnteresseerden, zoals wij van Het Salet, en voor diegene die nog eens terug willen kijken naar het begin van ons Koninkrijk en onze eerste Oranje Koning.

 

www.gahetna.nl

 

http://www.gahetna.nl/tentoonstelling/24-uur-met-Willem

Copyright © 2014. Het Salet. All Rights Reserved.