Keukenhof

 

Keukenhof OMD 13-9-14In het kader van Open Monumenten Dag beelde de gegoede burgervereniging Het Salet de bewoners van het kasteel uit. De familie Steengracht jr. logeerde na tweehonderd jaar weer even op het kasteel. De uitbeelding werd ondersteund door onze zustervereniging The Meryton Society.

 

In het prachtige park van het kasteel werd geflaneerd en speelde men croquet, een geliefd spel in die dagen waarbij de jonge Joffers en Jonkers gezellig spelend konden koketteren terwijl de oudere dames genietend van de thee keuvelden over de laatste “Parijsche mode”.  

Rond de noene werd een uitgebreide dis aangericht en de gasten genoten van de heerlijkste historische spijzen die hen werden geserveerd door de keurige bedienden. De altijd onzichtbare keukenmeester had zich werkelijk overtroffen. Hulde, m’n waarde!

Het was goed toeven aldaar onder het wakende oog der “oude familie” welke monumentaal ingelijst op het illustere gezelschap neer keek. De oplettende bezoekers, welke in grote getale kasteel en tuin bezochten, zagen, als men heel erg goed keek, dat de “oude familie” gaarne had willen aanzitten aan deze overweldigende dis.

 

Dit feest op Open Monumenten Dag werd met veel plezier door ons uitgebeeld en mogelijk gemaakt door het management van het kasteel. Al reeds in het voorjaar had Het Salet een uitbeelding gedaan en kennelijk was dit goed gevallen.  

 

Copyright © 2014. Het Salet. All Rights Reserved.